Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

13 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ) ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ¨"



Μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος συγκεκριμένα είπε:  “Ο ελληνικός λαός έχει δύναμη και κουράγιο και θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση” στην συνάντηση των στελεχών (κληρικών και λαϊκών) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εχθές στις 12/2/2016

Ο Άγιος Δημήτριος των Όπλων παρευρέθη σύσσωμος με τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιότατο π. Φιλούμενο Ρούμπη, τον Πρόεδρο της ΕΝΕ και εφημέριο του Ναού Αιδεσιμότατο π. Στέφανο Βερλέκη την Αντιπρόεδρο της ΕΝΕ και Κατηχήτρια της ΙΑΑ κ. Αλεξία Δάρρα, και η Ευηλένα Καρδαμήλα μέλος της ΕΝΕ και Κατηχήτρια της ΙΑΑ,  τα μέλη του φιλόπτωχου κ. Σοφία Τσεντεμείδου (Αντιπρόεδρος), κ. Πόπη Πιτικάκη (Γραμματέας) κ. Δροσούλα Καρδαμήλα (Ταμίας), επίσης παρευρέθη μαζί και η επιτροπή ο κ. Γεώργιος Ραγζής (Ταμίας) και ο Αθανάσιος-Μάριος Τούμπας (μέλος).
Πούλμαν μισθωμένο από την Αρχιεπισκοπή παρέλαβε τις ομάδες από την οδό Αχαρνών και μετά το πέρας της συνάντησης τους επέστρεψε στο ίδιο σημείο.
Η εκδήλωση έγινε με απόλυτη επιτυχία στο ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ. Την ευθύνη της παρουσίασης την είχε ο Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης.
Παρευρέθησαν στην καταπληκτική πολυώροφη αίθουσα πάνω από 1500 άτιμα (κληρικοί και λαϊκοί).
Ο πρωτοσύγκελος μίλησε για το έργο της Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι όλες αυτές οι δομές αποτελούν μία οικογένεια και ένα σώμα, το σώμα του Χριστού, ενώ τόνισε και την διαφάνεια στην λειτουργία της Αρχιεπισκοπής. Τόνισε με ιδιαίτερο τρόπο την αναγκαιότητα να σταθούμε όλοι αρωγοί και συνοδοιπόροι στον Αρχιεπίσκοπό μας που είναι ο Αρχιεπίσκοπος αγάπης και πατέρας μας.

Η εντολή του Αρχιεπισκόπου μας είναι «αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο και να μην υπάρχει κανείς χωρίς ένα πιάτο φαγητό στα όρια της Αρχιεπισκοπής, χωρίς ρούχα, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακα, αλλά προπάντων χωρίς έναν λόγο παρηγοριάς και αγάπης»
Κατόπιν παρουσιάστηκε βίντεο το οποίο αναφερόταν σε δύο μέρη. Στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στις πλήρης δραστηριότητες της φιλανθρωπικής εταιρείας της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
Στη συνέχεια μετά τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Αρχιεπισκοπής υπό την Διεύθυνση της κ. Νινας Πατρικίδου.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε τιμητικά στην Διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμούς –ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Επισκόπου Σαλώνων ΗΣΑΙΑ και ευχήθηκε παρόμοιες εκδηλώσεις να πληθύνουν στην πατρίδα μας.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Γεώργιος Αγουρίδης εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, εκφράζοντας τον θαυμασμό για το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ