Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

23 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2015




Αγαπητοί εν Χριστώ γονείς,


Η επιλογή σας να εμπιστευθείτε το παιδί σας στα Κατηχητικά σχολεία, είναι περισσότερο από σωστή.  Οι κακές παρέες, οι συναναστροφές, ο κόσμος των ναρκωτικών και πολλά άλλα, καραδοκούν ώστε να ρίξουν τις αθώες ψυχές στην ανομία και την παραβατικότητα.  Τα παιδιά με τις αθώες ψυχές του, μόνο όφελος μπορούν να λάβουν από την συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία. Ασφαλίστε την αγνότητα, την αθωότητα, την καθαρότητα και την πνευματικότητα των παιδιών σας με τον πολύτιμο θησαυρό της Αγίας Γραφής. Μόνο μέσα από την εκκλησία μπορούν να παρακαμφθούν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.


Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Έχουν διαβρωθεί τα πάντα. Όπου γυρίσει και κοιτάξει κανείς βλέπει παρακμιακά και απαξιωμένα πράγματα. Ναρκωτικά, πορνεία, κλεψιές, βρισιές και βλασφημίες, αιρέσεις, κατευθυνόμενη τηλεόραση με απαξιωμένο περιεχόμενο, φτιαγμένο ειδικά από/γιά αρρωστημένους ηθικά και πνευματικά, το ΙΝΤΕΡΝΕΤ που αν δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα οι γονείς με ειδικά φίλτρα «γονική προστασία κτλ» αντί για όφελος θα «μαγαρίσει», θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει τις αθώες παιδικές ψυχούλες.


Τα Κατηχητικά του Αγίου Δημητρίου των Όπλων βρίσκονται στις επάλξεις του ελεεϊνού, ανήθικου και τρισάθλιου αυτού αγώνα. Δεν είμαστε εδώ μόνο να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε εκδρομές, να κάνουμε χειροτεχνίες κ.α. Θα γίνουν και αυτά καθ'ότι απαραίτητα,  αλλά «ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ». Βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε στο παιδί να καταλάβει την αληθινή ουσία της χριστιανικής και αληθινής ζωής. Να κατανοήσει τον λόγο του ερχομού του Ιησού Χριστού επάνω στην Γή, το σταυρικό Του θάνατο προς χάριν της ανθρωπότητας, την σημασία της Μίας Αγίας και Ομοούσιας Τριάδας, να μπορέσει να καταλάβει μέσα από τους βίους των Αγίων της Ορθοδοξίας την σημασία της Χριστιανικής και Ορθόδοξης πίστης.


Θα μάθει μέσα από το συναξάρι να τιμάει τους Αγίους μας και την Θεοτόκο Παναγία μας.

Μόνο μέσα από το Χριστό έχει την δυνατότητα ο άνθρωπος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Η πνευματική μόρφωση είναι ένα δυνατό όπλο στις μάχες της σημερινής κοινωνίας. Και μόνο μέσα από αυτή θα καταλάβει και θα κατανοήσει το νόημα της ζωής.


 Αυτή την Πνευματική μόρφωση μπορεί ΜΟΝΟ το ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ να του την προσφέρει. Μόνο το Κατηχητικό μπορεί να του δώσει αυτά το εφόδια, για να μην λοξοδρομήσει το παιδί και πέσει στην μιζέρια, την απελπισία και τον πνευματικό θάνατο, που θα αποβούν μοιραία για την ψυχική του ζωή αλλά και την σωματική του.


Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους γονείς, να καταλάβουν και να κατανοήσουν, ότι πλέον τα κατηχητικά σχολεία συμβάλλουν στην λύση των προβλημάτων της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας αλλά και της ενηλικίωσης. Η ζύμωση γίνεται από τα παιδικά χρόνια του δημοτικού, και τα αποτελέσματα του ήθους και του χαρακτήρα σύντομα θα φανούν. Κανείς δεν ζημιώνεται κοντά στο Χριστό, αντίθετα όποιος είναι μακριά από το Χριστό χάνεται πνευματικά και σωματικά.



Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά, και είθε ο Πανάγαθός Θεός μας, να μας ενδυναμώνει και να μας χαριτώνει για να μπορέσουμε μαζί να χαράξουμε την πορεία των παιδιών μας.
 

Οι κατηχητές του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ